Deel deze pagina via: Twitter Hyves Facebook LinkedIn MySpace

Golfbaan De Hoge Dijk

De Hoge Dijk is een 18 holes wedstrijdbaan (PAR 71) met A-status, ontworpen door de gerenommeerde golfarchitect Joan Dudok van Heel. De eerste negen holes zijn in 1990 in gebruik genomen; de tweede negen holes worden sinds 1995 bespeeld. In het voorjaar van 2002 is de 9 holes oefenbaan, de Abcoudebaan, met veel enthousiasme geopend. Deze par 3-4 baan (PAR 31) is ontworpen door Gerard Jol.

De baan heeft een landelijk karakter door het fraaie uitzicht op de kerktorens van Abcoude. Voorts spelen waterpartijen een belangrijke rol. Op de banen kan 's zomers en 's winters tot zonsondergang worden gespeeld. De Golfbaan valt onder het management van Stichting Openbaar Golfterrein De Hoge Dijk.

De 18 holes baan is toegankelijk voor elke golfer met een GVB. De Abcoudebaan mag worden gespeeld door iedereen die in het bezit is van baanpermissie, afgegeven door een golfprofessional.

Daarnaast zijn er diverse faciliteiten op de baan te vinden, zoals brasserie De Houten Vier, Golfshop Golf USA en een drivingrange (waar vrij gebruikt van kan worden gemaakt).